Proiectul ”Sănătate prin prietenie”, în al treilea an de implementare

Clubul Rotary Câmpia Turzii a derulat și în acest an Proiectul ”Sănătate prin prietenie” realizat în parteneriat cu Rotary Club”Floare de Colț” Abrud-Câmpeni și Fundația Sensiblu care au pus la dispoziție o unitate medicală mobilă dotată cu aparatură modernă: ecograf, electrocardiograf, spirometru, otoscop, oftalmoscop, tensiometru. Astfel, a fost posibilă acordarea de consultații medicale gratuite, incluzând: ecografie, electrocardiogramă, măsurarea tensiunii arteriale, stabilirea unui tratament medicamentos sau adjuvant, consiliere privind adoptarea unui mod de viață sănătos și a unei alimentații echilibrate.
Încă de la debutul său, în anul 2016, prin acest proiect Rotary Club Câmpia Turzii și-a propus să ofere consultaţii medicale gratuite populaţiei din comunităţile izolate, cu acces limitat la servicii de sănătate minimale. În acest an proiectul a cuprins 3 etape:
- Triteni Colonie, jud. Cluj:16.03.2019;
- Călărași sat, jud Cluj: 23.03.2019;
- Valea Ierii Caps, jud Cluj: 30.03.2019;
În cadrul acestor acțiuni au beneficiat de serviciile medicale peste 60 de persoane.
Clubul Rotary Câmpia Turzii mulțumește pe această cale cadrelor medicale implicate în proiectul desfășurat în acest an: medicii Gavril Ludușan, Călin Milea și Codruța Blasiu și asistentelor medicale Ildiko Piper, Felicia Rus și Antonia Sărmăşan.
La cererea cetățenilor din Valea Ierii Caps, care au solicitat repetarea acestor consultații de care să beneficieze un număr mai mare de persoane, Clubul Rotary Câmpia Turzii va continua în această vară alte acțiuni similare în această localitate la date care vor fi anunțate în prealabil.

08 Mai 2019