Săptămâna Insuficienței Cardiace, 7-13 mai 2018

Clubul Rotary Câmpia Turzii împreună cu Societatea Română de Cardiologie participă la campania “Săptămâna Insuficienței Cardiace” (7-13 mai 2018).

Clubul Rotary Câmpia Turzii împreună cu Societatea Română de Cardiologie participă la campania “Săptămâna Insuficienței Cardiace” ce are ca obiectiv informarea corectă asupra simptomelor și cauzelor insuficienței cardiace, dar și conștientizarea riscului de îmbolnăvire.
Conform estimărilor, peste o jumătate de million de români au insuficiență cardiacă. Probabilitatea medie de supraviețuire peste zece ani a unui pacient cu insuficiență cardiacă este de 20%. " Supravietuirea pacientilor cu forme severe de insuficienta cardiaca este mai scazuta decat a majoritatatii formelor de cancer - cu un tratament care cel puțin deocamdată este limitat și care presupune costuri imense din partea societății” spune Prof. Dr. Dragoş Vinereanu, medic primar cardiolog la Spitalul Universitar de Urgenţă din București, Prorector al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“ şi preşedinte al Societăţii Române de Cardiologie.

INSUFICIENȚA CARDIACĂ POATE FI PREVENITĂ!
IAR DACĂ NU REUȘIM ACEST LUCRU, POATE FI TRATATĂ!

07 Mai 2018


Săptămâna Insuficienței Cardiace, 7-13 mai 2018