Rotary SpeedMaraton - 27 Ianuarie 2018 - Concurs de înot, Ediția a II-a

Organizatorul evenimentului este Rotary Club Câmpia Turzii în parteneriat cu Clubul Sportiv Delfinii Turda și Salina Turda.

Competiția are ca scop strângerea de fonduri pentru “Cabinetul medical gratuit «Rotary»”.
Aceasta se va desfășura la bazinul de didactic de înot Turda, 25 m lungime, 5 culoare de inot, temperatura apei aproximativ 27/28 grade C;

Evenimentul se va avea loc în sâmbătă, 27 ianuarie 2018 și va avea următorul program competițional:

· 09:20 - Plata înscrierii seria 1

· 09:25 - Încălzire seria 1

· 09:50 - Deschiderea competiţiei

· 10:00 - Start seria 1:

· 12:00 - Plata înscrierii seria 2

· 12:05 - Încălzire seria 2

· 12:30 - Start seria 2

· 14:30 - Plata înscrierii seria 3

· 14:35 - Încălzire seria 3

· 15:00 - Start seria 3

· 17:00 - Fluierul de încheiere

· 17:30 - Festivitatea de premiere

La competiție poate participa orice iubitor de înot, care poate să înoate fără materiale ajutătoare (colac, labe de înot etc.), indiferent de vârsta, sex, profesie sau nivel de performanță și au o stare de sănătate şi o pregătire fizică adecvată pentru participarea la un astfel de eveniment. Fiecare participant va face parte dintr-o echipă. Nu este necesar ca participanţii să facă parte dintr-un club/asociaţie sportivă. Înscrierea se poate face în echipă sau individul fiind repartizat la o echipa.
Participanţii vor concura pe propria răspundere, în acest sens vor semna o declaraţie (în cazul participanților minori declarația va fi semnată de părinte/tutore) înainte de începerea evenimentului. Pe tot parcursul evenimentului, participanţii trebuie să aibe o conduită adecvată, în spiritul fair-play-ului şi respectului pentru coechipieri, adversari, oficiali.
Fiecare participant va primi:

- la începutul competiţiei: diplomă de participare și medalie

- apă (1 litru), pachet mâncare: 1 baton cereale, 1 banană.

O echipă este compusă din minim 8, maxim 12 sportivi. Fiecare echipă va avea un căpitan de echipă care va asigura comunicarea dintre organizatori şi membrii echipei. Pentru creşterea vizibilităţii evenimentului, fiecare echipă va putea avea un înotător invitat (persoane cu vizibilitate publică, reprezentanţi ai unor instituţii publice sau private) care va putea înota o singură dată, oricând pe perioada desfăşurării competiţiei. La competiţie se vor putea înscrie maxim 30 echipe, acestea fiind repartizate pe culoare și serii în ordinea înscrierii.
Este obligatorie utilizarea căştii de înot. Este recomandată utilizarea ochelarilor de înot.

Taxa de participare la competiție:

Pentru inscrierie individual repartizat la o echipă este de 50 lei/persoană;

Pentru o echipă este de minim 8 x 50 = 400 lei/ echipă și de maxim 12 x 50 = 600 lei/ echipă;

Notă: Dacă o echipa nu are minim 8 concurenti se poate inscrie in competiție achitând taxa minimă pentru o echipă (400 lei);

Plata înscrierii unei echipe se va face de către căpitanul echipei la secretariatul evenimentului, sâmbătă, 27 ianuarie 2018;

Plata înscrierii unei sportiv individual se va face la secretariatul evenimentului, sâmbătă, 27 ianuarie 2018;

Taxa de intrare pentru susținători este de minim 10 lei/persoană;

Pentru înscrierea echipelor în concurs căpitanii de echipă vor completa formularul de înscriere atașat. La competiţie pot participa maxim 30 echipe. Înscrierea se va face în ordine cronologică. Dacă există înotători fără echipă, aceştia se vor putea înscrie individual; în funcţie de numărul acestora, organizatorii vor putea forma una sau mai multe echipe, criteriul aplicat fiind cel cronologic (în ordinea înscrierii). Echipele înscrise (complete) au prioritate în faţa echipelor formate de organizatori din înotători individuali. Înscrierile se fac până la data de 20.01.2018, datorită faptului că în concurs se pot înscrie maxim 30 echipe, în momentul în care acestea vor fi complete înscrierile vor lua sfârșit.

Va fi declarată câştigătoare, echipa care va contabiliza cel mai mare număr de bazine, parcurse în cele 2 de ore ale competiţiei. Vor fi premiaţi toţi participanţii. Se va acorda premiul pentru cel mai tânăr (masvulin și feminin) şi cel mai vârstnic concurent (masculin și feminin).

Organizatorii vor supraveghea desfăşurarea concursului pe toată durata sa. Participarea la competiţie presupune o stare de sănătate corespunzătoare şi o bună condiţie fizică. Participanţii îşi vor asuma responsabilitatea cu privire la riscurile practicării înotului şi riscurile participării la competiţie. În cazul în care un înotător va avea, pe durata cursei, probleme ce impun asistenţă din partea organizatorilor, va încerca să semnalizeze acest lucru prin ridicarea unei mâini deasupra capului.

Mai multe detalii sunt disponibile la solicitare: Petric Gabriel 0740046575, petricalexandrugabriel1980@yahoo.com.

Vă așteptăm să participați în număr cât mai mare!!!

FIȘA EVENIMENTULUI, REGULAMENTUL COMPETIȚIEI ȘI FORMULARUL DE ÎNSCRIERE POT FI DESCĂRCAT DIN ATAȘAMENT !!!

27 Decembrie 2017