Promenada Inimilor 2016

Clubul Rotary Câmpia Turzii continuă și în 2016, programul „Promenada Inimilor”, proiect de amenajare a unui traseu accesibil, ce îşi propune să încurajeze populaţia oraşului să facă mişcare, ca mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare, cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii ce va avea loc în data de 29 septembrie.

“La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Şapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mişcarea zilnică este elementul central al optimizării modului nostru de viaţă. Noi ne-am pus inima la treabă. Tu ce faci?” spune Prof. Dr. Dan Gaiţă – membru în Consiliul de Conducere al European Heart Network.

Traseul din Câmpia Turzii are o lungime de 2,2 km, începând de la Casa de Cultura “ Ionel Floașiu” - Str. Retezatului – Str. Gh. Barițiu – Pacul Central și se va termina pe platoul din Parc

Lansarea traseului va avea loc Duminică 25 septembrie 2016, ora 11 prin organizarea unui cros, la care sunt invitați toți locuitorii oraşului Câmpia Turzii să participe.

Program inţiat de Fundaţia Irlandeză a Inimii şi implementat deja în peste 10 ţări europene, “Promenada Inimilor” a avut un succes răsunător şi printre români. În România, programul a fost lansat în 2013, în ultimii ani participând mii de persoane în lupta bolilor cardiovasculare.

20 Septembrie 2016


Promenada Inimilor 2016